Αναγνώστες

Τρίτη, 21 Αυγούστου 2012

Έφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Μενιδιάτης.

Ο μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής απεβίωσε σήμερα, Τρίτη 21 Αυγούστου, σε ηλικία 80 ετών, μετά από μακρόχρονη μάχη που έδινε με διάφορα προβλήματα που επιβάρυναν την υγεία του.
Την είδηση δημοσιοποίησε πρώτος ένας από τους γιους του Μιχάλη Μενιδιάτη, ο Βαγγέλης, μέσα από το Twitter του, όπου έγραψε"Καλό ταξίδι, πατέρα..."
Σύντομο βιογραφικό του Μιχάλη Μενιδιάτη:
Ο νεαρός Μιχάλης Καλογράνης όπως ήταν τα πραγματικό του επίθετο γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μενίδι. Ο πατέρας του εργαζόταν ως φύλακας στη Λαχαναγορά. Από μικρό παιδί τον συγκίνησε ο ήχος του μπουζουκιού. Ανέβηκε στο πάλκο για πρώτη φορά- παρά τις έντονες αντιρρήσεις του πατέρα του- το 1953, στη «Δροσιά» του Δημήτρη Γκίκα στο Μενίδι, όπου εμφανιζόντουσαν οι Μιχάλης Δασκαλάκης, Τάκης Μπίνης, Γιώργος Λαύκας και Γεράσιμος Κλουβάτος.
Μπήκε στη δισκογραφία το 1957 με το «Θα χτίσω μια καλύβα» του Γερ. Κουβάτου. Καθιερώθηκε και αναγνωρίστηκε με συνθέσεις του Απ. Καλδάρα, «Μην περιμένεις πια», «Περιφρόνα με, γλυκιά μου», «Λίγο λίγο θα με συνηθίσεις», «Πετραδάκι-πετραδάκι» κ.ά. 'Αλλες δυνατές στιγμές του τα «Ξημέρωσε, καλή μου» των Ν. Καρανικόλα - 'Ακη Πάνου, «Αγωνίες» του Χιώτη, «Πήραν τα στήθια μου φωτιά» του Καραμπεσίνη, «Λαϊκός τραγουδιστής» του Σαββόπουλου (Happy Day), «Η καρδιά της ανήκει αλλού» των Β. Βασιλειάδη - Γ. Κιούρκα, «Ένα τραγούδι πες μου ακόμα» του Μουσαφίρη κ.ά.
Ο νεαρός Μιχάλης Καλογράνης από το Μενίδι, που βγήκε δειλά-δειλά από το καβούκι του για να κατακτήσει τη νυχτερινή διασκέδαση, έμεινε στην ιστορία του πενταγράμμου και της νύχτας ως ο Μενιδιάτης που τραγουδούσε υπέροχα, ψευδώνυμο που πολύ άρεσε στον Καλδάρα και τον έπεισε να το κρατήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου